Roland Bugnar.

Roland Bugnar je osoba s invaliditetom, boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2. Kreće se u invalidskim kolicima i ovisan je o tuđoj pomoći gotovo cijeli dan. Usprkos teškoj bolesti i stanju koje bolest nosi sa sobom Roland uživa u životu.

Vodi zdrav i vrlo aktivan život u kojem mu pomažu prijatelji bez kojih ne bi mogao ostvariti svoje snove. U zadnjih nekoliko godina sudjelovao je na nekoliko utrka polumaratona, na jednom triatlonu, osvajao je planinske vrhove, spuštao se paraglajdingom i ronio. Putovao je na svoje aktivnosti diljem Hrvatske, ali i u zemlje u okolici. Njegov aktivan život mu je omogućio i Mate Rimac iz Rimac automobila koji mu je napravio baterije za elektromotorna incalidska kolica kako bi bio duže neovisan i samostalan u kretanju. Uz sportski i avanturistički duh Roland se bavi meditacijom, vježbanjem, vježbama disanja, pazi na prehranu i jede zdrave namirnice te se bavi uzgojem povrća. Uz svoj aktivan život trenutno se i zaposlio.

Za većinu osoba s invaliditetom, ali i zdravih ljudi, on je inspiracija: što se sve može postići i kako ispunjen i zdrav život se može voditi. Od prvog dana od kada sam ga upoznao, meni je inspiracija i dokaz da se u životu svašta može postići.

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi „kolačiće“ (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku, a više o kolačićima možete pročitati na Više informacija i Pravila o kolačićima.

Prihvaćate li upotrebu ovih kolačića?

Ovi su kolačići potrebni radi osnovnih funkcionalnosti internetske stranice i samim time su uvijek omogućeni. To uključuje spremanje tvojih postavki vezanih uz odabir kolačića, kako bi bile zapamćene prilikom tvojeg ponovnog posjeta ovim internetskim stranicama. 

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti.

Pravila o kolačićima