None

100 % PRIRODNA IZVORSKA VODA
100 % RECIKLIRANA PLASTIČNA BOCA

100 % recikliranim bocama, koje predstavljaju najviši standard na koji se obvezuju svi veliki igrači na europskom tržištu, pružamo najviše i potrošačima i prirodi. Iz tog je razloga Studena počela uvoditi ovu vrstu plastike u svoj asortiman i tako postala prva hrvatska izvorska voda u 100 % recikliranoj boci.

VRTIMO SE U KRUG – ŠTO JE rPET

Životni ciklus PET plastičnih boca ne mora biti ravna linija; on može postati zatvoreni krug. Tako ćeš svaku bocu vode koju popiješ, a zatim recikliraš, možda ponovo susresti u obliku nove rPET Studena ambalaže.

A znaš li što je rPET? Da ne duljimo, punim nazivom reciklirani polietilentereftalat, iz milja rPET, ambalaža je koja je najmanje jednom prošla ovaj cijeli ciklus.

 

 

DO SLJEDEĆEG LJETA SKIDAMO 6.600 KILA

 

 

Naše nove 0,5 litarske boce ujedno su i manje gramaže, što znači da ćemo u prvih godinu dana smanjiti plastični otpad za čak 6,6 tona.

STUDENO PLAVA VODENDJEVOJČICA*

Vretenca, kukci stariji i od dinosaura, pokazatelji su očuvanosti prirode, čistoće voda i biološke raznolikosti, a divimo im se i na područjima gdje već tisućama godina nastaje Studena.

Zato ne čudi da su vretenca omiljeni kukci Sira Davida Attenborougha, javnosti omiljenog prirodoslovca i povjesničara prirode, i što Studena u suradnji s Javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije podupire očuvanje vretenaca.

Našu prirodnu izvorsku vodu dugujemo prirodi, a na ovaj način štitimo to prirodno blago koje nastaje podno zelenih padina Pakračke gore i obronaka Psunja, blago koje želimo očuvati za generacije koje dolaze.

 

* Plava vodendjevojčica (Agrion puella) samo je jedna od 70 vrsta vretenaca koje nalazimo u Hrvatskoj. Vretenca su široj javnosti poznatija kao vilinski konjici.

 

A ČEMU SVE TO?

 

Ne želimo biti dio ove statistike, nego predvodnici promjena. Naše nove boce od 0,5 l napravljene su od 100 % reciklirane plastike, što predstavlja najviši standard na koji se obvezuju svi veliki igrači na tržištima EU-a. Iako se u Hrvatskoj 38% plastike reciklira (što je puno više od svjetskog prosjeka koji je 9 %, ali i dalje manje od, primjerice, naših susjeda Slovenaca koji su na 60 %), mi uvijek želimo više!

Ako se naše boce „vrte u krug“, one neće završiti u prirodi, ugroziti bioraznolikost i važne ekosustave o kojima svi ovisimo. Velika odgovornost leži na proizvođačima, ali i svima nama. Zato budi #PrirodnoFrajer ili #PrirodnoFrajerica, čvrsto stani iza svoje odluke o recikliranju i odbaci bacanje kao svakodnevni stil života.

NEKA VAM BUDE PRIRODNO RECIKLIRATI.

Izvori:  EUROSTAT, UN ENVIRONMENT PROGRAMME, UN.ORG, PANGAEA

 

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi „kolačiće“ (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku, a više o kolačićima možete pročitati na Više informacija i Pravila o kolačićima.

Prihvaćate li upotrebu ovih kolačića?

Ovi su kolačići potrebni radi osnovnih funkcionalnosti internetske stranice i samim time su uvijek omogućeni. To uključuje spremanje tvojih postavki vezanih uz odabir kolačića, kako bi bile zapamćene prilikom tvojeg ponovnog posjeta ovim internetskim stranicama. 

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti.

Pravila o kolačićima