Jana Krišković Baždarić.

„Nisam motivacijski govornik, nisam life coach, nikako nisam influencer. Ja sam ti. Ti si ja. Jednostavnije ne može.“ Ona je Jana Krišković Baždarić, autorica bloga https://33etc.blog, moj #prirodnoJa Uzor.

Uvijek mi je bilo teško kroz pisanu riječ izreći sve ono što bih djelima mogla tako lako pokazati, ali ona to radi s takvom lakoćom. Čitajući njezine tekstove moć vizualizacije dolazi do svog najvećeg ostvarenja. Ni sama ne znam kada se dogodio taj prijelomni trenutak kada smo nas dvije postale sestre. It just happened. Našle smo svoje mjesto koje je postalo neizostavna karika svih naših gluposti, naš „kineski zid“ – balkon dužine dva metra, širine dovoljne da stane jedan stolić, dvije stolice i nas dvije. Tada magija krene. Od svakodnevih prebiranja o tome što se novoga desilo ili, pak, više vjerojatnije, što se nije desilo, do razgovora o danas sve naglašenijoj temi ljudskog ostvarenja, naših želja, snova, do jednostavnog zaraznog smijeha uzrokovanog ničim posebnim, samo nama samima, našim glupostima i pokojom čašom crnog vina.

Sjećam se kada sam prvi put pročitala njen tekst na blogu, kao da je bilo jučer, a ne prije tri godine. Uzbuđenje koje sam tada osjetila, osjećam i dan danas sa svakim njenim tekstom. A za nju je sve započelo proslavom 33-ćeg rođendana. Tada je nastao dugo sanjani blog #lucky33 kako smo ga od milja odlučile nazvati. Jana je jedna od rijetkih osoba za koje mogu reći da su u mom životu ostavile traga..da su moj uzor..mislim da me najviše i iznova iznenađuje njezina neopterećenost onim svakodnevnim životnim radnjama, poput usisavanja, peglanja, kupovine novog frižidera (jer je onaj stari uistinu bio za bacit), te dječja zaigranost kada su u pitanju putovanja, nove knjige, zajednički obiteljski trenutci i druženja.

Jana je #prirodnoJa Uzor jer je ja vidim kao svaku drugu mladu ženu, posebnu u svojoj običnosti, suprugu..majku..prijateljicu..osobu koja žonglira u svojim životnim ulogama, pritom ne zaboravljajući ostvarenje svoje velike želje i sna, izdavanje vlastitog romana na kojem tako predano radi. Jednu od najvažnijih istina koju sam naučila promatrajući svoju prijateljicu je pronaći sreću u svakom trenutku, koliko god se to možda činilo teškim, ponekad nemogućim, ali zadržati unutarnju radost je najvažnija i najhrabrija stvar koju svatko od nas može napraviti za sebe.

Arlena Čop, prijateljica

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi „kolačiće“ (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku, a više o kolačićima možete pročitati na Više informacija i Pravila o kolačićima.

Prihvaćate li upotrebu ovih kolačića?

Ovi su kolačići potrebni radi osnovnih funkcionalnosti internetske stranice i samim time su uvijek omogućeni. To uključuje spremanje tvojih postavki vezanih uz odabir kolačića, kako bi bile zapamćene prilikom tvojeg ponovnog posjeta ovim internetskim stranicama. 

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti.

Pravila o kolačićima