Jehona Sehu.

Oduvijek je govorila da želi biti psihologica i pomagati djeci s posebnim potrebama. Otišla je studirati u drugu zemlju i praktički se sama financirala kako bi završila željeni fakultet, a pritom i volontirala u centru za djecu i mlade sa Down sindromom DADI u Padovi. Danas je tamo nezamjenjiva!

Ne samo da je pomogla mnogim obiteljima da prihvate svoju složenu obiteljsku situaciju i integriraju se u zajednicu, već osmišljava i provodi projekte osamostaljivanja djece s Down sindromom. Zajedno s njima boravi u stanu kako bi se naučili samostalnom životu, uče ih odlasku u grad, snalaženju u okolini, identifikaciji orijentira, pa čak tome kako da se snalaze na radnim mjestima koje im također pomažu pronaći, zajedno ljetuju i zimuju... Pa ipak, to je samo djelić njezina nesebična angažmana. Jehona je zajedno sa suradnicima osmislila i na pozornicu postavila čitavu plesnu predstavu na temu filma Grease u kojoj u potpunosti nastupaju djeca i mladi s Down sindromom. Predstava je polučila ogroman uspjeh, zahvaljujući njoj imali su turneju kroz čitavu Italiju, bili kao primjer predstavljeni u najznačajnijim talijanskim medijima i talk show-ovima, pa čak nastupili i u Hrvatskoj. Nakon te predstave više ništa nije bilo isto, ona je bila početak dugogodišnjih sličnih aktivnosti Centra i početak boljeg razumijevanja Down sindroma od strane društva općenito.

Na osnovu iskustva postignutih u Italiji, Jehona je nastavila sa savjetodavnim uslugama i u centrima Hrvatske, provodeći dobru praksu. Ona je odgojila i osamostalila mnoge pojedince i usrećila mnoge obitelji. Kada bi bar bilo više takvih jakih, velikodušnih i odlučnih osoba, svijet bi bio bolje mjesto.

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi „kolačiće“ (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku, a više o kolačićima možete pročitati na Više informacija i Pravila o kolačićima.

Prihvaćate li upotrebu ovih kolačića?

Ovi su kolačići potrebni radi osnovnih funkcionalnosti internetske stranice i samim time su uvijek omogućeni. To uključuje spremanje tvojih postavki vezanih uz odabir kolačića, kako bi bile zapamćene prilikom tvojeg ponovnog posjeta ovim internetskim stranicama. 

Internet stranica studena.hr/prirodnoja.hr koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti.

Pravila o kolačićima